Menu
J.Th. Lundbye: 'Luftstudie'. 1838. Den Hirschsprungske Samling

Kunst og klima i 1800-tallet

Foredrag med Jesper Theilgaard 20. februar kl. 17-18.30

I forbindelse med vores store særudstilling Jordforbindelser kan du komme med til et spændende foredrag om kunst, vejr og klima i 1800-tallet. Her vil meteorolog Jesper Theilgaard fortælle om, hvordan periodens malere brugte vejret som inspirationskilde til deres kunst, og om det vejr og klima, der dengang dannede ramme om kunstnernes liv. Vi kommer også til at berøre klimasituationen i dag - godt 200 år efter - og tale om nogle af de nye problemstillinger, der er opstået sidenhed.

Efter foredraget byder vi på et glas vin, og der vil være mulighed for at se særudstillingen, inden museet lukker.

Om Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard er oprindeligt uddannet flyvemeteorolog. Han har bl.a. været den primære meteorolog på DR, hvor han var ansat mellem 2002 og 2018. Udover at være en populær tv-meteorolog, er han også en anerkendt forfatter med utallige bøger om vejr og klima på samvittigheden. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris for at "forene naturvidenskaben, myterne og kunsten". Senest har Jesper Theilgaard også modtaget CARE Prisen i 2018 for "hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne."

I videoen herunder kan du få en lille smagsprøve på, hvad Jesper Theilgaard vil tale om i sit foredrag.

Praktiske informationer

Tid
Onsdag den 20. februar kl. 17-18.30

Dørene åbner kl. 16.30. Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Foredraget afholdes i forbindelse med særudstillingen Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab. Fra kl. 18.30-19 vil det være muligt at se særudstillingen, inden museet lukker.

Pris for foredrag inkl. vin
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere

Billetter købes via. Billetto her

Begrænset antal pladser.