Menu
Foto: Ole Akhøj.

International Museumsdag 2019

Særomvisning 18. maj kl. 14

I 1902 overdrog Pauline og Heinrich Hirschsprung deres store samling af dansk kunst fra 1800-tallet til den danske stat, og i 1911 kunne Den Hirschsprungske Samling åbne dørene for de første gæster. Siden er der sket en del. Nye værker er kommet til, og nye tiltag har vundet frem, men museets særlige historie og oprindelige vision lever videre.

I anledning af International Museumsdag 2019 kan du komme med på en særomvisning med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen. Her kan du høre om museets arbejde med at videreføre og udbygge Heinrich og Pauline Hirschsprungs private kunstsamling. Sammen ser vi nærmere på en række nye værker i samlingen og taler om museets særlige indkøbspolitik. Vi vil også komme omkring indretningen i salene med møbler og tætte maleriophængninger samt diskutere, hvordan museet forsøger at se på og bruge samlingen af 1800-tallets danske kunst på nye måder i dag.

Om International Museumsdag

Hvert år siden 1977 er der blevet afholdt International Museumsdag d. 18. maj. I 2019 er temaet ‘Museums as Cultural Hubs: the Future of Tradition’. International Museumsdag 2019 vil fokusere på museernes nye rolle i deres lokalsamfund. De fleste museer er ikke længere statiske institutioner, men langt mere engagerede i en interaktion med deres publikum. Hvordan skal fremtiden for museernes lange traditioner se ud?

Praktiske informationer

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Ankom gerne i god tid og tilmeld dig i skranken.
Der er et begrænset antal pladser på omvisningen.