Menu

Juleklip- og hygge med Mathias Hammer

2. december kl. 13 - 15

Vi garanterer fuld blus på julehyggen, når Den Hirschsprungske Samling inviterer til fællessang og juleklip 1. søndag i advent. Mens vi spiser pebernødder og laver kræmmerhuse, vil vært på Hej P2 og holdkaptajn på DR K’s Den Klassiske Musikquiz Mathias Hammer sætte sig ved klaveret og spille og synge flere af julens mest elskede melodier. Vi lover, der vil være noget for både de yngre og ældre ører.

Undervejs vil der være højtlæsning af Peters Jul, og museumsinspektør Rikke Zinck Jensen vil fortælle om Viggo Johansens berømte og stemningsfulde maleri Glade Jul og Michael Anchers Julenissen står model.

Julearrangementet foregår i museets åbningstid, så alle kan med en almindelig entrébillet komme ind og synge med, klippe julepynt og pynte juletræ. Der vil også være en julejagt for børnene, hvor de kan gå på jagt efter J.Th. Lundbyes bakketrold i museets sale. Der vil selvfølgelig være en præmie til alle, der kan finde bakketroldens gemmesteder.

Julejagten står i øvrigt på hele december måned, og alle der deltager i jagten, får udleveret Den Hirschsprungske Samlings særlige kræmmerhuse-kit med motiver fra museet.

Praktisk information

Pris: Almindelig billetentré. Gratis for årskortholdere og børn og unge under 18 år.