Menu
Vilhelm Hammershøi: 'Sovekammer', 1890

På sporet af Hammershøi - UDSOLGT

Foredrag 28. november kl. 17-19

Vilhelm Hammershøi er kendt verden over for sine tegninger og malerier, men han havde også blik for fotografiet. Kom med til unikt foredrag med Hammershøi-eksperterne Gertrud Oelsner og Annette Rosenvold Hvidt, der går i sporet på Hammershøi og fotografiet.

Vilhelm Hammershøi (1864-1916) er elsket verden over for sine motiver af landskaber, tomme stuer og rygvendte kvinder. Men ved siden af arbejdet som maler dyrkede han også fotografiet, som han blev en af pionererne indenfor.

Hammershøis brug af fotografiet, som han brugte i arbejdet med sine værker, har direktør ved Den Hirschsprungske Samling Gertrud Oelsner og Kunstformidler på Statens Museum for Kunst Annette Rosenvold Hvidt grundigt beskrevet i deres nye og anmelderroste bog Vilhelm Hammershøi – på sporet af det åbne billede.

Med udgangspunkt i bogen vil Gertrud Oelsner og Annette Rosenvold Hvidt fortælle om, hvordan Hammershøi undersøgte verden fra nye vinkler via fotografiet, og hvordan det blev en visuel metode, han anvendte i arbejdet med sine malerier.

Publikum vil også kunne høre mere om den i dag næsten glemte fotograf og maler Valdemar Schønheyder Møller (1864-1905), hvis fotografier indeholder hidtil oversete paralleller til Hammershøis værker. Hammershøi og Schønheyder Møller kendte hinanden fra studietiden, og de fandt begge frem til en ny sensibilitet i billedkunsten via deres arbejde med fotografiet og maleriet.

Efter foredraget byder museet på et glas vin, og der vil være mulighed for at købe bogen Vilhelm Hammershøi - på sporet af det åbne billede og få den signeret af forfatterne.

Praktiske informationer

Pris for foredrag inkl. vin
95 kr. / 50 kr. for studerende og årskortholdere

Begrænset antal pladser.

UDSOLGT.