Menu

Joakim Skovgaards udsmykning af museet

Forskerkvarter 15. august kl. 14

Allerede da Den Hirschsprungske Samling åbnede dørene den 8. juli 1911, trådte museets gæster ind i et kunstværk: kunstneren Joakim Skovgaards udsmykning af museets forhal. Fra mønsteret af den slyngede tobaksrøg og tobaksplanten i mosaikgulvet over de farvestrålende vægge til loftudsmykningen med kunstens genius svævende over gæsterne.

Til dette Forskerkvarter inviterer museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen på en tur gennem museet til et kig på Skovgaards fine udsmykning. Vi vil se kunstneren over skulderen ved at kigge på hans mange fine og gennemarbejde skitser til udsmykningen af museet – skitser og tegninger, der normalt er opbevaret på museets magasin.

Museet blev stiftet af tobaksfabrikanten og kunstsamleren Heinrich Hirschsprung og hans hustru Pauline, og den klassiske museumsbygning blev tegnet af den danske arkitekt H.B. Storck. Skovgaard blev inviteret til at udsmykke dele af museet, og han udsmykkede ikke kun forhallen, men designede også relieffet på bygningens trekantsgavl og andre dele af museet, som vil blive præsenteret til denne måneds Forskerkvarter.

Om Forskerkvarter

Museets samlinger og arkiver i kælderen bugner af historier, der sjælendt kommer frem i lyset. Hver første onsdag i måneden kan du møde museets direktør eller inspektører, når de fortæller om nogle af de usete, gemte og glemte historier i museets forskning og samling. Oplev alt fra skitser til kunstnerbreve og fotografier, som på grund af de skrøbelige materialer normalt er gemt væk i museets magasiner.

Pris: Normal entrébillet til museet. Gratis for årskortholdere.

Tilmelding ikke nødvendig.