OMVISNINGSTILBUD TIL VOKSENGRUPPER
Du kan bruge de nedenstående emner som inspiration til planlægning af dit gruppebesøg på museet, men du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har specifikke ønsker som ikke dækkes af nedenstående.
Du kan booke din omvisning her.

GENEREL INTRODUKTION TIL MUSEET
En introduktion til museets historie samt gennemgang af en række af samlingens hovedværker med eksempler fra Guldalderen, Skagensmalerne og Symbolismen.

DEN DANSKE GULDALDER
En introduktion af guldalderens og romantikkens billedunivers, hvor periodens kunstneriske udvikling tegnes med bl.a. C.W. Eckersbergs borgerlige portrætter, Christen Købkes "hverdagsbilleder" og J.Th. Lundbyes nationalromantiske landskaber.

DET DANSKE GENREMALERI
I midten af 1800-tallet skabte folkelivsmalere som Frederik Vermehren, Julius Exner og Christen Dalsgaard et billedunivers, der på nationalromantisk vis skildrede den danske almues liv. Kunstnerne var optaget af de farverige dragte og bondestuernes indretning, og de skildrede hvedagslivets poesi, men også livets mere dystre stunder. I de efterfølgende generationer tog genremaleriet med kunstnere som Hans Smidth og Skagensmalerne en drejning mod mere realistiske folkelivsskildringer.

SKAGENSMALERNE
Med udgangspunkt i P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher og Viggo Johansen tegnes et billede af kunstnerkolonien på Skagen. En kunstnerkoloni, der var orienteret mod nye kunstneriske målsætninger, som bl.a. viser sig i kunstnernes dyrkelse af friluftsmaleriet samt kunstnernes bevidste rolle i Det moderne Gennembrud.

DET MODERNE GENNEMBRUD
En præsentation af dansk billedkunst ca. 1870-1890, hvor kunstnerne orienterer sig mod det naturalistiske og realistiske maleri - og gør op med Guldalderens akademiske tradition.

KUNSTSAMLER OG MÆCEN
Omvisning med fokus på Heinrich Hirschsprung som kunstsamler og mæcen. Hirschsprungs erhvervelsespolitik, kunstsyn og personlige forhold til de danske kunstnere, som f.eks. P.S. Krøyer skitseres.

SYMBOLISMEN
Med præsentation af kunstnerne som Vilhelm Hammershøi, L.A. Ring og Ejnar Nielsen skitseres den danske kunsts "sjælelige gennembrud" omkring 1890, hvor kunstnerne søgte andre veje end naturalismens virkelighedsrepræsenterende maleri.

BILLEDANALYSE
Med udgangspunkt i museets hovedværker gennemgås billedanalysens grundlæggende aspekter som komposition, rum, farve, lys og skygge, ligesom de enkelte værker sættes i en historisk kontekst.


Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket på grund af udstillingsopbygning 18.-29. juni 2018

Telefoniske henvendelser
Museets tlf. 3542 0336. Tir-fre kl. 10-14
Booking tlf. 3544 0951. Man-tor kl. 10-14

Entrépris: 85 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld dig nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading