UDSTILLINGER:
Udstillinger:
Tidligere


HJEMLIGHEDENS FORMER. ATMOSFÆRE, MØBLER OG MALERIER


24.01.2018 - 03.06.2018Hans Smidth: Interiør med blomster i vindueskarm.1915. Den Hirschsprungske SamlingDen Hirschsprungske Samling slår den 24. januar dørene op for årets første Hjørneudstilling:
Hjemlighedens former, atmosfære, møbler og malerier. Og vi kan garantere, at museets gæster godt kan glæde sig, når vi denne gang sætter spot på hjemmet.

Det hjemlige spiller en ganske særlig rolle på Den Hirschsprungske Samling. Mange af museets malerier har hængt i museets grundlægger, tobaksfabrikanten Heinrich Hirschsprung og hans families hjem, ligesom museet er indrettet med tætte maleriophængninger og møbler for at skabe en særlig hjemlig atmosfære.

I Hjørneudstillingen lader vi et udvalg af museets malerier fortælle om, hvordan hjemmet som idé tiltrak sig stigende opmærksomhed op gennem 1800-tallet. Vi zoomer nærmere ind på køkkenet, der var kvindens rum, soveværelsets intime rum og stuen som det sociale rum hvor familie og venner mødtes i venskabeligt lag. Endelig kigger vi nærmere på malerier, hvor kigget ud af vinduet fortæller om hjemmet som noget, der er adskilt fra verden udenfor, men som rammen om menneskets følelser, længsler og refleksion. I Hjørneudstillingen går vi tæt på malerier af blandt andre Vilhelm Hammershøi, Anna Ancher, Viggo Johansen og Hans Smidth.

Hjørneudstillinger

Udstillingen er en del af et nyt tiltag på museet kaldet Hjørneudstillinger. Flere gange om året kan du møde skiftende udstillinger i et hjørne af museet, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.
Tilbage


MOD FJERNE HORISONTER. ANTON MELBYE – 200 ÅR


09.03.2018 - 17.06.2018Anton Melbye: Marine. Solen står nær horisonten, 1854. Statens Museum for KunstI 200 året for Anton Melbyes fødsel viser Den Hirschsprungske Samling i samarbejde med Altonaer Museum i Hamburg en stor udstilling om kunstneren. Melbye var vidt berømt i sin egen levetid, og hans værker var i høj kurs både hos det danske kongehus og hos adelen, ligesom hans værker også var internationalt efterspurgte fra Hamburg over Paris til Istanbul. Melbyes vigtigste motivkreds fandt han ved havet, og han skildrede det gerne med sans for dramatiske stemninger.

Melbye er i dag først og fremmest kendt som marinemaler, men blandt hans værker findes også en række landskaber, særligt fra egnen omkring Paris, men også Tyrkiets dramatiske landskaber udforskede han i tegninger og olieskitser. Kunstnerens internationale karriere og en motivkreds med bud til internationale strømninger gjorde ham med tiden mindre velset i et dansk kunstpolitisk klima, der i midten af 1800-tallet var præget af fronterne mellem de ”nationale” og ”europæerne”. Kunstkritikken kategoriserede Melbye som en af ”europæerne”. I en tid, hvor fortællingen om, hvad Danmark var for en nation, og hvad det ville sige at være dansk, var under etablering, forekom Melbyes og de øvrige ”europæeres” værk ude af trit med den dominerende nationale fortælling.

Udstillingen om Anton Melbye præsenterer en i dag næsten glemt kunstner. Med den første udstilling nogensinde om kunstneren i Danmark sætter Den Hirschsprungske Samling fokus på en overset, men vigtig historie, hvor havet er scene for fortællinger om internationale forbindelser og alliancer, udsyn, følelser og dramatiske politiske begivenheder.

Museet vil gerne takke følgende for generøs støtte til udstilling og bogudgivelse:
15. Juni Fonden, Arne V. Schleschs Fond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, C.L. Davids Fond og Samling, Dansk Tennis Fond, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Ernst og Vibeke Husmans Fond, Frimodt-Heineke Fonden, Inge og Asker Larsens Fond til Støtte af Almennyttige Formål, Knud Højgaards Fond, Lemvigh-Müller Fonden, Lizzie og Ejler Ruges Kunstfond, Oticon Fonden, Petra Schulze-Wessel, Skribsreder Carsten Brebøls Almennyttige Fond.

Podcast 'Mod fjerne horisonter'
Lyt til vores podcast produceret i forbindelse med udstillingen.
Find den her.
Tilbage


TEGNEDE FORTÆLLINGER. J.TH. LUNDBYE


08.09.2018 - 13.01.2019J. Th. Lundbye: Tobakspibeplante. Svale. Tudser (1842). Den Hirschsprungske SamlingJ.Th. Lundbye stod grundlæggeren af Den Hirschsprungske Samling, Heinrich Hirschsprungs hjerte nær, og museet rummer i dag derfor mere end 600 tegninger af kunstneren. Den 1. september 2018 er det 200 år siden, at Lundbye blev født, og vi hylder en af den danske guldalders store kunstnere med en lille, men righoldig udstilling, der folder Lundbyes tegninger ud fra gulv til loft. Virkelighed, fantasi og erindringer flettes sammen i Lundbyes tegninger, og nærstudier af græsstrå, skrubtudser, udsigter, gravhøje, portrætter af kunstnerens store kærlighed og nære venner omdanner Hjørneudstillingen til en form for graphic novel.

Hjørneudstillinger

Udstillingen er en del af et nyt tiltag på museet kaldet Hjørneudstillinger. Flere gange om året kan du møde skiftende udstillinger i et hjørne af museet, der kaster nyt lys over et lille hjørne af samlingerne. Her kan du opleve nye, skæve vinkler på kendte værker i samlingen, skjulte perler fra museets magasiner eller nogle af de mange andre spændende historier, der knytter sig til Den Hirschsprungske Samling.
Tilbage


MICHAEL ANCHER OG KVINDERNE FRA SKAGEN


08.09.2018 - 13.01.2019Michael Ancher: Portræt af min hustru. Malerinden Anna Ancher. 1884. Detalje. Den Hirschsprungske SamlingSkagensmaleren Michael Ancher er en markant figur i dansk kunsthistorie. Han er især kendt for sine skildringer af fiskernes vilkår og havets voldsomhed, men han havde også blik for kvinderne i sin nærhed: fiskerkonerne, de unge piger, svigerfamiliens matriark, Ane Hedvig Brøndum, og ikke mindst hustruen Anna.

Med Michael Ancher og kvinderne fra Skagen udstiller Den Hirschsprungske Samling skitser og færdige værker, der belyser centrale temaer i Anchers arbejde med kvindeskikkelsen fra intime karakterskildringer til patosfyldte portrætter.

Udstillingen bliver til i samarbejde med Skagens Kunstmuseer og Ribe Kunstmuseum, og viser hovedværker fra de tre museers samlinger. Der udgives også et større katalog med artikler af udstillingens kuratorer og specialister inden for området.
Tilbage


JORDFORBINDELSER. DANSK MALERI 1780-1920 OG DET ANTROPOCÆNE LANDSKAB


03.02.2019 - 28.04.2019Frederikn Vermehren: Landskab ved Sorø med Lynge Kirke i baggrunden. Studie til En Sædemand. 1858. Olie på lærred. 26 x 37 cm. Sorø Kunstmuseum. Foto: Anders Sune BergJordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer et af vor tids vigtigste og mest brændende spørgsmål på en helt ny måde: Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen går så vidt, at den kan aflæses geologisk. Udstillingen Jordforbindelser viser, hvordan landskabsmaleriet allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben.
Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år, og udstillingens mange landskabsmalerier giver et bud på hvordan.

Udstillingen er resultatet af et samarbejde med Faaborg Museum, Ribe Kunstmuseum, Fuglsang Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, København.
Tilbage


INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Mandag-tirsdag: lukket
Onsdag-søndag: 11-16

Lukket på grund af udstillingsopbygning 18.-29. juni 2018

Telefoniske henvendelser
Museets tlf. 3542 0336. Tir-fre kl. 10-14
Booking tlf. 3544 0951. Man-tor kl. 10-14

Entrépris: 85 kr.
Børn og unge under 18 gratis

Tilmeld dig nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading