DET SKER PÅ MUSEET
Udstillinger:
23.09.2016 - 29.01.2017

I ITALIENS LYS
Et dansk-norsk kunstnerfællesskab 1879-1886
11.02.2017 - 27.08.2017

LYD I MØRKET
Musik i billedkunsten


Omvisninger:
AKTUELT:
AKTUEL SÆRUDSTILLINGI ITALIENS LYS. Et dansk-norsk kunstnerfællesskab. 1879-1886

Oplev værker af P.S. Krøyer, Joakim Skovgaard, Viggo Pedersen, Kristian Zahrtmann, Theodor Philipsen og de norske malere Eilif Peterssen og Christian Meyer Ross.

Politiken
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Berlingske
✶ ✶ ✶ ✶ ✶

Børsen
✶ ✶ ✶ ✶ ✶

Hirschsprung for børn
Børn i alderen 7-12 år kan i selskab med forældre prøve kræfter som detalje-detektiver med kikkerter og museets gratis opgaveark i særudstillingen. (Maks. 5 børn ad gangen.)

Læs om undervisning for skoleklasser i udstillingen her. Forløbet er gratis for et begrænset antal københavnske folkeskoler via Åben Skole.
Book undervisning her.
Book omvisning for voksne i udstillingen her.NYT FORMIDLINGSPROJEKT IGANGSATDansk-islamiske kunstmøder skal lede elever væk fra sort-hvid tænkning

Den Hirschsprungske Samling er gået sammen med Davids Samling, der huser en af verdens ti fineste samlinger af islamisk kunst, om at få danske skoleelever af enhver etnisk herkomst til at få en bredere forståelse af dansk og islamisk kunst- og kulturhistorie.

Projektet har netop opnået fondsstøtte af Nordea-fonden og Kulturstyrelsen og er derfor endnu i sin vorden, men ambitionen er at bruge samlingerne på en ny måde og at nå bredere ud med et budskab om kulturel dialog og mangfoldighed.

"Vi ser projektet som et ualmindeligt spændende bidrag til at skabe konstruktive kulturmøder baseret på dialog. Vi er overbeviste om, at projektet kan bidrage til en større fælles forståelse trods forskellige udgangspunkter," siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Med projektet får elever i danske grundskoler fra august 2017 en ny digital læringsplatform, der retter sig mod fag som dansk, historie, kristendomskundskab, billedkunst og samfundsfag.

Læs hele pressemeddelelsen her.

PARKMUSEERNEParkmuseerne er et museumskvarter midt i København skabt i samarbejde mellem Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Cinemateket, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum og Statens Museum for Kunst.

Parkmuseernes fællesbillet
1 billet - 6 museer
Med Parkmuseernes billet får du adgang til alle seks museer for kun 195 kr. Fællesbilletten giver adgang til Danmarks største samlinger af kunst- og naturarv: Den Hirschsprungske Samling, Statens Museum for Kunst, Statens Naturhistoriske Museum og Rosenborg Slot samt en biografbillet til Cinematekets ordinære forestillinger og 10 % rabat på publikationer i Davids Samling. Billetten er personlig, giver adgang til ét besøg på hvert museum og er gældende i ét år fra købsdatoen.

"It's a walk in the park"

Læs Parkmuseernes nye avis her.

INFO/
FIND VEJ:DEN HIRSCHSPRUNGSKE
SAMLING
Stockholmsgade 20
2100 København Ø

Tlf. 3542 0336
dhs@hirschsprung.dk


ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag-søndag 11-16. Lukket mandag

Museet er lukket 23.-26. og 31. december samt 1. januar

Entrépris
Voksne: 95 kr. / Studerende, pensionister og grupper 85 kr.

Under udstillingen I Italiens lys gælder entréprisen alle dage også onsdag.

Tilmeld museets nyhedsbrev her

FIND VEJ

Kontakt: MedarbejdereSøg på siden:
Loading